Praktijkinformatie

Huisartsenpraktijk Hazerswoude-Dorp is gevestigd op Lindehof 27, 2391DK.

Spoedgevallen


In geval van levensbedreigende situaties belt u direct 112 Bij verwondingen en andere spoedeisende klachten, zoals acute pijn, kunt u op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur gebruikmaken van het praktijknummer, 0172-58 92 81 > optie 1 in het keuzemenu. Avond-, nacht- en weekenddienst Buiten deze tijden (avond- en nachtdiensten van 17.00 – 08.00 uur en de weekenddiensten) kunt u in geval van spoed terecht bij de huisartsenpost tel: 088-427 47 00. De huisartsenpost is bestemd voor dringende medische zaken, die niet tot het volgende gewone spreekuur van uw eigen huisarts kunnen wachten. U kunt niet zonder afspraak langskomen bij de huisartsenpost. Adres: Meteoorlaan 4, 2402 WC Alphen aan den Rijn (Rijnland Ziekenhuis locatie Rijnoord).
Afspraak spreekuur


Afspraak Om uw en onze tijd zo efficiënt mogelijk in te kunnen delen, werken we tijdens de spreekuren alleen op afspraak. Doordeweeks kunt u voor een afspraak bellen met de praktijk op telefoonnummer 0172-58 92 81, bij voorkeur vóór 10.00 uur. Meer tijd nodig?
Om u de aandacht te geven waar u recht op heeft vragen wij u 1 klacht per consult te behandelen. Mocht u meerder vragen of klachten hebben geef dit dan aan bij de assistente. Zij kan dan indien mogelijk meer tijd inplannen. Andere spreekuren Kleine chirurgie
Elke middag is er de mogelijkheid om kleine chirurgische behandelingen te ondergaan. Bij voorbeeld het verwijderen van een moedervlek of een verstopte talgklier, maar ook de behandeling van een ingegroeide teennagel. Wanneer u een kleine chirurgische ingreep wilt laten verrichten, kunt u eerst een afspraak op het gewone spreekuur maken om te laten beoordelen waar het om gaat. Avondspreekuur
Het avondspreekuur wordt op donderdag van 18.00 tot 20.00 uur gehouden. Op dit spreekuur kunnen patiënten terecht voor reguliere afspraken en niet voor spoedgevallen. Het is met name bedoeld voor mensen die overdag werken. Afspraken kunnen telefonisch worden gemaakt op de reguliere openingstijden. We zullen niet telefonisch bereikbaar zijn in de avond en voor dringende zaken is de huisartsenpost zoals altijd bereikbaar.
Openingstijden


U kunt op iedere doordeweekse dag bij onze praktijk terecht. Openingstijden Maandag 08:00 - 17:00 Dinsdag 08:00 - 17:00 Woensdag 08:00 - 17:00 Donderdag 08:00 - 17:00 Vrijdag 08:00 - 17:00
Telefonisch consult


Voor eenvoudige vragen aan de huisarts belt u de assistente. Zij noteert uw vraag en telefoonnummer en spreekt met u een tijd af wanneer u door de huisarts wordt teruggebeld. Het terugbelspreekuur is bestemd voor het doorgeven van uitslagen van verricht onderzoek of kleine medische klachten die per telefoon afgehandeld kunnen worden. De assistente zal u vragen wat de reden van uw verzoek is en op welk telefoonnummer u bereikbaar bent. Zo weet de dokter waar het over gaat en kunnen uw gegevens alvast worden opgezocht.
Huisbezoek


Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd kan worden. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. Huisbezoeken dienen voor 10.00 uur te worden aangevraagd.
Doktersassistente


De doktersassistentes verzorgen de eerste opvang van alle patiënten. Zij wijzen u de weg in ons gezondheidscentrum, begeleiden u, voeren zelfstandig spreekuur-taken uit en nemen de telefoon aan om afspraken in te plannen. Ook kunnen de doktersassistentes u via de telefoon of aan de balie voorzien van advies over verschillende aandoeningen, zoals diarree, verkoudheid, keelpijn, oorontsteking en kinderziekten. Zij maken daarbij gebruik van schriftelijk vastgelegde protocollen en overleggen met uw huisarts over hun contact met u. Bij het telefonisch contact met u streven zij ernaar de gesprekken zo kort mogelijk te houden. Hierdoor kan de wachttijd tot een minimum beperkt blijven.
Inschrijving nieuwe patient


Woont u in Hazerswoude-Dorp? Dan kunt zich inschrijven bij ons in de praktijk. U kunt een inschrijfformulier ophalen bij de balie van de huisartsen. Deze kunt u invullen en samen met een kopie ID bewijs inleveren. Daarna krijgt u van ons een welkomspakket met aanvullende informatie over het gezondheidscentrum. Uw vorige huisarts dient u zelf in te lichten en vragen of zij uw medisch dossier elektonisch willen doorsturen naar ons.
Reisvaccinatie


Klik hier om een Reisvaccinatie aan te vragen.
Klachten over ons?


Klachten